Зар има лек за вљубени

Дајте ми лек за душава,
минато да заборавам
и сите тажни спомени
од луди млади години.

Зар има лек за вљубени
за надежи изгубени?
Со вино болка лекувам,
цел живот сам јас векувам.

Ех, како беше некогаш,
игри и песни секогаш,
на среќа крај ѝ немаше,
што убо се живееше.

Зар има лек за вљубени
за надежи изгубени?
Со вино болка лекувам,
цел живот сам јас векувам.

Ах, моја тајно љубена,
за навек си изгубена,
ко гулаб бел ми долета,
со мојта среќа одлета.

Зар има лек за вљубени
за надежи изгубени?
Со вино болка лекувам,
цел живот сам јас векувам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јонче Христовски - Зар има лек за вљубени

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јонче Христовски