Gabriela Novevska

Габриела Новевска (претходно Јанушевска) од 2008 година е вокал во етно групата “Монистра”. Од 2013 година е вработена како пејач во Националниот Ансамбл „Танец“. На сцена се појавува како дел од хорот, но и со солистички вокални изведби.

The table below lists songs that feature recordings made by Габриела Новевска. Click on a song name to see the lyrics and more info, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song title Audio samples
1 Бај Никола download
2 Бај Никола download
3 Врба ми изникнала download
4 Запеало славеј пиле download
5 Земјо Македонска download
6 Јано, Јанке Трипатанке download
7 Киниса моме на вода download
8 Митра делија коња јахаја download
9 Митра делија коња јахаја download
10 Млада невеста под врба седи download
11 Ој ти момче охриѓанче download
12 По друм одам мајче download
13 Ти фрлије Јано ефтирије download
14 Што си заљубив едно момиче download